MOKYKLOS VEIKLOS ĮSIVERTINIMAS
Hey.lt - Nemokamas lankytoju skaitliukas
© 2024 Visos teises saugomos
Sprendimas: webmanija.lt
... / Galerija / 2015-2016 mokslo metų foto galerija / RUKLOS PABĖGĖLIŲ CENTRE

Tarptautinė tolerancijos diena lapkričio 16 minima nuo 1995m. UNESCO sprendimu. 1996 m. šią šventę minėti paskatino ir Jungtinių tautų organizacija. Šią dieną siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į skirtingų nuomonių, skirtingų tautybių žmonių, sergančiųjų ir turinčių problemų toleranciją. Įvairiose šalyse organizuojami renginiai, skirti ugdyti toleranciją, pakantumą, gebėjimą suprasti kitus, kantrybę.
Mūsų mokyklos 6 klasės moksleiviai kartu su rusų kalbos mokytoja metodininke Svetlana Ržeutskaja, paminėdami tolerancijos dieną, apsilankė Ruklos pabėgėlių priėmimo centre. Vaikai turėjo galimybę pamatyti, kaip gyvena žmonės, atvykę iš Afganistano, Ukrainos, Sirijos, ką jie veikia laisvalaikiu, sužinoti, kokią pagalbą jiems teikia centro darbuotojai. Apsilankymo metu mokiniai susitiko ir pabendravo su  Raif Mohammad, kuriam teko  palikti gimtąjį Afganistaną. Jis papasakojo apie savo šalį bei pasidalino įspūdžiais apie gyvenimą Lietuvoje. Pašnekovas šiltai bendravo su moksleiviais, atsakė į klausimus, kaip sekasi integruotis mūsų šalyje, papasakojo apie džiugius pokyčius šeimoje. Raif Mohammad  kalbėjo rusų  kalba. Džiugu, kad į kai kuriuos klausimus jis atsakė lietuviškai, paragino moksleivius mokytis kuo daugiau kalbų.  Lietuvių  kalbos pagrindų pabėgėlius  moko  centro darbuotojos.
 Apsilankymo tikslas buvo ne tik sužinoti  apie žmonių, kuriems teko palikti savo gimtąsias šalis, gyvenimą Lietuvoje. Moksleiviai norėjo parodyti savo dėmesį, toleranciją, pakantumą kitų tautybių žmonėms.
Dėkojame RPC socialinei darbuotojai Linai  už šiltą priėmimą.
Tarptautinė tolerancijos diena lapkričio 16 minima nuo 1995m. UNESCO sprendimu. 1996 m. šią šventę minėti paskatino ir Jungtinių tautų organizacija. Šią dieną siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į skirtingų nuomonių, skirtingų tautybių žmonių, sergančiųjų ir turinčių problemų toleranciją. Įvairiose šalyse organizuojami renginiai, skirti ugdyti toleranciją, pakantumą, gebėjimą suprasti kitus, kantrybę. Mūsų mokyklos 6 klasės moksleiviai kartu su rusų kalbos mokytoja metodininke Svetlana Ržeutskaja, paminėdami tolerancijos dieną, apsilankė Ruklos pabėgėlių priėmimo centre. Vaikai turėjo galimybę pamatyti, kaip gyvena žmonės, atvykę iš Afganistano, Ukrainos, Sirijos, ką jie veikia laisvalaikiu, sužinoti, kokią pagalbą jiems teikia centro darbuotojai. Apsilankymo metu mokiniai susitiko ir pabendravo su Raif Mohammad, kuriam teko palikti gimtąjį Afganistaną. Jis papasakojo apie savo šalį bei pasidalino įspūdžiais apie gyvenimą Lietuvoje. Pašnekovas šiltai bendravo su moksleiviais, atsakė į klausimus, kaip sekasi integruotis mūsų šalyje, papasakojo apie džiugius pokyčius šeimoje. Raif Mohammad kalbėjo rusų kalba. Džiugu, kad į kai kuriuos klausimus jis atsakė lietuviškai, paragino moksleivius mokytis kuo daugiau kalbų. Lietuvių kalbos pagrindų pabėgėlius moko centro darbuotojos. Apsilankymo tikslas buvo ne tik sužinoti apie žmonių, kuriems teko palikti savo gimtąsias šalis, gyvenimą Lietuvoje. Moksleiviai norėjo parodyti savo dėmesį, toleranciją, pakantumą kitų tautybių žmonėms. Dėkojame RPC socialinei darbuotojai Linai už šiltą priėmimą.